Cumartesi , 22 Şubat 2025

Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır Demlenir-Ekinezya Çayının Faydaları

Ekinezya çayı son zamanlarda ülkemizdeki poşet çay üreticileri (doğadan, doğuş, lipton ça vb) tarafından piyasaya sürülen ve kendine has bir tüketici kitlesi olan bir bitki çayı olup ekinezya bitkisinin yapraklarından elde edilmektedir. Ekinezya çayı bir çok hastalığa karşı vücudun bağışıklığını güçlendiren bir fayda sağlamakta ve hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin direncini güçlendirmektedir. Kısacası ekinezya çayı, şifalı bitki çayıdır. Bu yazımızda sizlere ekinezya çayı neye iyi gelir, ekinezya çayının fadaları nelerdir, ekinezya çayı nasıl hazırlanır sorularına cevap niteliğinde olan güzel bir bilgilendirici yazı paylaşacağız.

Kış mevsimi yaklaştığı zaman grip, soğuk algınlığı, nezle kapıya dayanıyor demektir. Kış ayının başlamasıyla beraber, solunum yolu ile hastalık durumuna vücudumuz davetiye çıkarmaktadır. Soğuk algınlığına ve gribe karşı vücut direncini artıran ekinizya çayının, hastalık başlamadan kullanılması son derece etkili bir yöntem olacaktır. Bizler vücudumuzun savunma mekanizmasını harekete geçirip tedbirimizi alalım, soğuk algınlığına geçit vermeden kış aylarında rahat bir nefes alalım.

Ekinezya nedir

Ekinezya Bağışıklık sistemimizi geliştiren çok güçlü bir bitki olduğu bilinir. Ayrıca bu şifalı bitkinin böcek ve yılan sokmaları tedavisinde kullanıldığı söylenmektedir. Bakteri ve mikropları vücudumuzdan atan bu şifalı bitki, günümüzde de bir çok hastalığın tedavisinde uygulanmaktadır. Grip ve soğuk algınlığından korunmak için, her evde bitki çayları muhakkak ki demlenmektedir.

Ekinezya Çayı Nasıl Hazırlanır

Bu çayı normal çayı demlediğimiz gibi demlememeliyizEkinezya çayı nasıl demlenir 1 litre suyun içerisine 3,5-4 tatlı kaşığı kuru ekinezya bitkisini ekleyip 2-5 dakika bekleyinEkinezya çayı nasıl demlenirVeya taze ekinezya bitkisinde 1 avuç demliğe koyup üzerine 1/4 litre kadar (yaklaşık 1,5 su bardağı) sıcak su ekleyip yine 2-5 dakika demini salana kadar bekleyinEkinezya çayı nasıl demlenir 15 gün tükettikten sonra mutlaka 1 ay ara verinEkinezya çayı nasıl demlenir Günde en fazla 3 fincan içinEkinezya çayı nasıl demlenir

Hiçbir bitkiyi kaynatmadığımız gibi, ekinezyayı da demlemek iyileşmemiz ve etkisini göstermesi açısından doğru olacaktır. Hemen etkisini göstersin diye fazla tüketmek yarardan çok zarar getirecektir. Her şeyin bir dozu olduğu gibi bitki çaylarımızın da içilimi, günde iki fincanı geçmemek kaydıyla sağlıklı etkisini gösterecektir. Artık bir yerimiz ağrıdığında veya grip olduğumuzda aklımıza ilk gelen şifalı bitkiler olmaktadır. Ekinezya çayının da faydalarını soğuk algınlığı sürecinde mutlaka göreceğiz. Yeter ki ölçüsünü bilelim. Ana vatanı kuzey Amerika olan bu bitkinin, eski zamanlardan itibaren birçok hastalığa çare olduğu görülmüştür. Artık öyle bir zamanda yaşamaya başladık ki, herkes kendi doktorluğunu kendisi yapmakta oldu .Üst solunum yolu rahatsızlıklarında başvurulan alternatif tıp, iyileşme hızımızı artırmaktadır.

Ayrıca Ekinezya hapı’da birçok kişi tarafından aranılan bilgilerden birisidir.Ekinezya zararları fazla bilinmeyen bir şifalı bitkidir.Daha önce ekinezya hakkında bir zarar görmedik.

Ekinezya çayı ne işe yarar

Ekinezya bitki çayı da bağışıklık sistemini güçlendirdiği için, büyük ölçüde önem kazanmıştır, aranılan ve kullanılması gereken bir şifalık olmuştur. Her zaman bitkilerin bir dili ve kullanım alanları olmuştur. Her bitkinin kendisine göre yani tıpkı ilaçlar gibi dozu ve tüketim miktarı vardır.

Ekinezya Çayı Hangi Hastalıklara İyi Gelir: Henüz adını bile ilk kez duyduğum ekinezya çayının sağlığa faydalarını öğrendiğim zaman gerçekten çok şaşırdım. Özellikle de kış aylarında vücut direncini artırmak için ekinezya çayının faydalı olduğu belirtiliyor. Peki ekinezya çayı tam olarak nelere iyi gelir ve hangi hastalıkların iyileşmesinde destekleyici rol oynar. Gelin ekinezya çayı hakkında bilinmesi gerekenlere birlikte göz atalım:

Hava değişiminden kaynaklanan yorgunluğu ve halsizliği gidermek için doğal çözümlerden yararlanılabilir. Kış mevsiminin etkilerini göstermeye başladığı bu günlerde soğukalgınlığı ve gripten Ekinezya çayı ile korunmak mümkün. Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, mevsim değişimlerinin insan vücuduna olan etkisinin son derece önemli olduğunu ve bu etkileri hafifletmek, hastalıklara karşı vücut direncimizi arttırmak için ekinezya çayını öneriyor.

Üst solunum yolu hastalıkları denince akla ilk gelen bitkilerden biri “ekinezya”dır. Çiçeklerinin çok güzel bir görünüme sahip olmasının yanı sıra son yıllarda bazı türlerinin bağışıklık sistemi üzerinde ve özellikle soğuk algınlığı şikayetleri üzerindeki yararlı etkileri dikkat çekmektedir. Yapılan bilimsel nitelikteki deneysel (deney hayvanları ve hücre kültürleri üzerinde) ve klinik (insanlarda) çalışmalar bu bitkinin soğuk algınlığı etkenlerine karşı vücudun bağışıklık sistemini desteklediğini ortaya koymaktadır. Ekinezyanın soğuk algınlığında yararları ve önemi konusunda yürütülmüş 166 bilimsel yayın (Eylül 2011 itibarıyla) bulunmaktadır. Yayımlanan çalışmalarda ekinezya ürünlerinin soğuk algınlığına yol açan (influenza virüsü ve solunum sinsityal virüs) ve uçuk virüsü gibi virüsler üzerinde öldürücü etkisi bulunduğu gözlenmiş. Bu çalışmalarda, ekinezyanın hem bu virüsleri öldürdüğü hem de virüslerin yol açtığı iltihap etkenlerinin (sitokinler) miktarını kontrol ederek boğaz ve akciğerlerdeki iltihabın yol açacağı hasarı engellediği vurgulanıyor.

Ekinezya ürünlerinin soğuk algınlığı ve nezle üzerinde klinik etkinliğini ortaya koyan çalışmalara bakıldığında sonuçların tartışmaya açık olduğu görülmektedir. Bazılarında belirgin etki gözlenirken, bazılarında ise etkinin kayda değer olmadığı dolayısıyla bardağın boş tarafına bakanlarda ekinezyanın etkisiz olduğu, dolu tarafına bakanlarda ise etkili olduğu savunuluyor. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, konuyu bilimsel olarak, tarafsız bir şekilde değerlendirmeye çalıştıklarında “Bir etki varsa vardır, yoksa yoktur.” Eğer bu şekilde istikrarsız sonuçlar görülüyorsa, o zaman deney yöntemi ve uygulama sorunları söz konusu olduğunu, aslında bitkisel ilaçlarla yürütülen çalışmalarda bunun sık görülen bir durum olduğunu söylüyor. Bunun en önemli etkenleri, deneylerde kullanılan ilacın kalitesi, ilacın uygulandığı süre ve miktarıdır. Dolayısıyla yeterli kalitede güvenilir bir markalı ürün seçilmesinin, önerilen süre ve miktarlarda kullanılmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Öncelikle güvenilir kalitede ekinezya ürünü seçilmeli ve önerilen miktarlarda uygulanmalı. Yeterli seviyede etki sağlanabilmesi için en az bir ay kullanılması gerekir. Ancak 45 günden uzun süre ile sürekli kullanılması önerilmemektedir. Sonuç olarak, özellikle soğuk algınlığı riskinin arttığı kış dönemlerinde doğanın bizlere sunduğu bu etkili ve güvenilir silahlardan yararlanmak en akılcı yaklaşım olacaktır. Hiç şüphesiz, öncelikli hedef “hastalığa yakalanmamak”, bu konuda bağışıklığı destekleyici bu tip ürünler koruyucu olarak yararlı olabilmektedir. Hastalığa yakalanma durumunda ise bu tip ürünlerden uygulanan temel tedavinin yanı sıra şikayetlerin hafifletilmesinde yararlanılabilir.

Diğer bitki çayları gibi, çok uzun süreli kullanılmamakla beraber, solunum yolu enfeksiyon rahatsızlıklarımız kendini göstermeye başladığı zaman içilmesi son derece faydalı olacaktır.

Vücut direncini artırdığı için, kanser tedavilerinde kullanıldığı da bilinmektedir. Günümüzde grip rahatsızlıkları direncimizi son derece düşürmekte, verimimizi azaltmakta ve çoğu zaman yataktan çıkamayacak duruma getirmektedir. Ekinezya çayı içmek, vücudumuza yapacağımız en önemli takviye olacaktır. Sağlıklı ve bol dirençli günler, kış mevsimlerinde ihtiyacımız olan tek gerçek. Ekinezya çayı fiyatları farklı yerlere göre değişiklik göstermektedir.

Hakkında Admin

Diyetevi.Com.Tr kurucu ve yöneticisi.

İlginizi Çekebilir!

Çilek Yağının Faydaları-Çilek Yağı Cilt Maskesi Ne işe Yarar?

Çilek yağı sağlığa faydaları ile son zamanlarda oldukça sık bir biçimde gündeme geliyor. Çileğin tadı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir